Vaahteramäen Eemeli valloittaa Kyminlinnassa

Vaahteramäen Eemmelit Niilo Rautpalo ja Joose Mäenpää.

Taavi Vartian ohjaaman Vaahteramäen Eemeli -näytelmän harjoitukset ovat loppusuoralla, ja kiertue starttaa Nurmijärveltä tällä viikolla.

Pitkään odotettu kesäteatteriesitys Vaahteramäen Eemeli tullaan näkemään elokuussa Kyminlinnan kesäteatterissa. Näytelmää on hiottu harjoitushuoneella kevään aikana ja kahdella paikkakunnalla nähtävät esitykset starttaavat ensin Nurmijärvellä Taaborin kesäteatterissa, josta näytelmä siirtyy Kyminlinnan kesäteatterin lavalle 2.8.

Alun perin näytelmäkiertue oli tarkoitus käynnistää Kotkasta jo kesäkuussa, mutta haastava koronatilanne siirsi Kyminlinnaan suunnitellut esitykset loppukesään. Valloittavaa musiikkinäytelmää tullaan esittämään 13 näytöksen verran Kyminlinnassa ja esityspäivät maanantaisin, perjantaisin ja lauantaisin.

– Katsojia varmasti mietityttää vallitseva koronatilanne, koska tilanne on jälleen vaikeutunut myös Kymenlaaksossa, sanoo näytelmän tuottaja Johanna Kunttu.Koskaan ei voi toki varmasti sanoa, mihin suuntaan tilanne kääntyy, mutta toki tässä on vielä kuukausi aikaa siihen, kun Kyminlinnan esitykset on tarkoitus startata.

– Meille on äärimmäisen tärkeää, että teatteriesityksiin on turvallista tulla, joten luonnollisesti etenemme tarkasti ohjeistusten ja rajoitusten mukaisesti pienemmällä katsojakapasiteetilla, turvavälit huomioiden sekä maskisuosituksella.

Kahden paikkakunnan näytelmäkiertue toteutetaan Taavi Vartia Tuotantojen sekä Karhulan Työnäennäyttämön välisenä yhteistuotantona. Eemeleiksi valitut Niilo Rautpalo sekä Joose Mäenpää pääsevät molemmat tekemään esityksiä niin Taaborilla kuin Kyminlinnassakin. Iidaksi valikoitunut haminalainen Justiina Syrjänen nähdään pääasiassa Kyminlinnan esityksissä, mutta tuntumaa Justiina pääsee ottamaan jo Taaborillakin muutamien esitysten verran. Toisena Iidana nähdään Emilia Kangasluoma.

Näytelmän muissa rooleissa nähdään muun muassa Marita Taavitsainen, Veeti Kallio, Nora Löfving, Suvi Hurme, Kalle Ruusukallio sekä Joonas Vartia. Karhulan työväennäyttämön riveistä näyttämöllä tullaan näkemään myös Minna Lindberg.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa