Vasemmistoliitto kutsui kriittiset ryhmät neuvotteluihin

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Antti Hyyryläinen on kutsunut tapahtumakeskuksen lisämäärärahaan kriittisesti suhtautuvat kokoon. Tarkoituksena on neuvotella yhdessä esityksestä, jolla olisi läpimenon mahdollisuudet.

– Vasemmistoliiton tavoite on saada aikaan rakentava, sekä tapahtumakeskuksen, kampuksen että Kotkan kannalta järkevä, vahingot minimoiva esitys, sanoo Antti Hyyryläinen.

Vasemmistoliitto pitää vähimmäistavoitteenaan, että tapahtumakeskuksen 10 miljoonan lisärahoitusta ei myönnetä ensi maanantaina. Se esittää myös Backstaffin toiminnan ja tilanteeseen johtaneen valmistelun perinpohjaista ja avointa selvittämistä, johon se toivoo valtuuston yksimielisesti mukaan.

Vasemmistoliitto peräänkuuluttaa, että lisärahan puolesta äänestävät ovat vastuullisia ja sitoutuvat siihen, että päätös ei johda leikkauksiin palveluista tai muista jo sovituista investoinneista.
Tiettävästi ainakin vihreät, perussuomalaiset ja Kansalaispuolueen Vesa Levonen ovat suhtautuneet kriittisesti lisämäärärahaesitykseen.
Kokoomus ja kristillisdemokraatit ovat tähän mennessä liputtaneet lisärahan puolesta. Demareista hallituksessa istuva Irma Rajantie on ainakin ilmaissut kriittisen kantansa.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa