Vielä ehdit Kotkan Taiteilijaseuran pop up -näyttelyyn – osta tai lainaa

Kotkan Taiteilijaseuran näyttelytoimikunnassa ovat muun muassa Helena Paakkinen (vas.) Riikka Kronström-Johansson, Iida-Maria Nironen, Marko Turunen ja Juha Vasku.

Kotkan Taiteilijaseuran uusi näyttelytoimikunta ei jäänyt laakereilla lepäämään, vaan polkaisi heti valintansa jälkeen muutamassa päivässä pystyyn pop up -näyttelyn Galleria Uusikuvaan. Torstaina avattu näyttely on esillä vielä perjantaina 1.4. (12-18) ja lauantaina 12-15.

Näyttelyssä on esillä Kotkan Taiteilijaseuran jäsenten töitä sekä sen pyörittämän taidelainaamon teoksia. Taidelainaamosta voi lainata teoksia joko lyhyeksi ajaksi tai lunastaa teoksen itselleen kuukausimaksulla. Esimerkiksi Heta Kanasen 520 euron arvoisen grafiikanvedoksen voi laita 30 euron kuukausimaksulla, jonka saa halutessaan lunastettua itselleen reilussa puolessatoista vuodessa.

Näyttelyn erikoisuus on piirtoheittimien kautta suurille papereille heijastetut teokset. Vastikään synnyinkaupunkiinsa Kotkaan palanneen Juha Vaskun videot brasilialaisesta kulttuurista tuovat puolestaan raikkaan tuulahduksen kansainväliseen merikaupunkiin.

Esillä on myös muun muassa Riikka Kronström-Johanssonin, Elisa Heinosen, Helena Paakkisen ja Marjut Siron teoksia.

Kotka Art laajempana kuin koskaan

Kotkan Taiteilijaseuran vuosi jatkuu huhtikuussa Riikka Wesamaan näyttelyllä. Toukokuussa Galleria Uusikuvassa esittäytyy Etelä-Karjalan Taiteilijaseura.

Kotka Art avautuu 10.6. laajempana kuin koskaan. Kotkansaarella Haukkavuoren näkötornista ja vanhasta sairaalasta Uusikuvaan ulottuvassa näyttelykokonaisuudessa on esillä läpi kesän 17 taiteilijan teoksia.

Syksyllä Uusikuvassa esittäytyvät Kira Leskinen, taiteilijakaksikko Sakala-Riihelä, Piipa Toivonen ja Jaana Lönnroos.

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa