Xamkin kampus viivästyy – pääurakkaan vain yksi tarjous

Havainnekuva Xamkin kampuksesta. Työryhmä NRT ja AOR


Xamkin uuden kampuksen rakentaminen piti alkaa kesällä 2021, mutta niin ei käy. Kymenlaakson Kampuskiinteistöt Oy on keskeyttänyt päärakennusurakkahankinnan, koska kilpailutus tuotti vain yhden tarjouksen.

Uusiin tiloihin piti päästä muuttamaan kesällä 2023. Uuden alustavan arvion mukaan kampus olisi valmistumassa vuoden 2023 lopussa, joten toiminta uudella kampuksella voisi alkaa keväällä 2024.

Kymenlaakson kampuskiinteistöt Oy on kilpailuttanut Kotkan kantasatamaan suunnitellun uuden korkeakoulukampuksen rakennusurakat. Urakkamuodoksi on suunniteltu jaettua urakkaa, jossa pääurakoisijana olisi rakennusurakoitsija. Kilpailutuksessa oli yhteensä 11 urakkaa. Muiden kuin pääurakan hankintaprosessi jatkuu.

Kymenlaakson Kampuskiinteistöt Oy:n hallitus tekee päätöksiä kampuksen rakennusurakan osalta kokouksessaan 20.5.2021. Rakennusurakan hankinnan keskeytyksellä on vaikutuksia kampuksen rakentamis- ja valmistumisaikatauluihin.

Kymenlaakson kampuskiinteistöt Oy:n tiedotteen mukaan kampuksen tilaohjelmaan tai laajuuteen ei ole tässä vaiheessa tulossa muutoksia.

Juttu päivitetty 11.5. kello 16.11. Jutun alkua muokattu.

Kymensuu
Kymensuu
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa