Yhteistyössä on voimaa – FC KTP ja Peli-Karhut lähtevät kahdella yhteisjoukkueella Helsinki Cupiin

Jalkapallon yhteistä riemua. FC KTP:n ja Peli-Karthujen juniorit kokeilivat uusia peliasuja Arto Tolsa Areenalla. Asujen värit eivät ole kummankaan emoseuran.

Peli-Karhujen jalkapallo ja FC KTP juniorit lähettävät kaksi vuonna 2008 syntyneiden poikien yhteistä joukkuetta ensi viikolla pelattavaan Helsinki Cup -turnaukseen.
Helsinki Cup järjestetään kesällä nyt 47. kerran peräkkäin. Maailman suurimpiin kuuluvan juniorijalkapalloturnauksen perinnettä eivät ole rikkoneet edes poikkeusolosuhteet, mikä kertoo Helsinki Cupin syvään juurtuneesta asemasta kesän tähtihetkenä monelle lapselle ja nuorelle.

Ensi viikolla Helsinkiin kokoontuu kaikkialta Suomesta ja noin 20 muusta maasta yli 20 000 pelaajaa ja 1400 joukkuetta. Silmiinpistävää on myös tyttöfutiksen nousu – kesällä 2021 Helsinki Cup saavutti ensimmäistä kertaa 250 tyttöjoukkueen rajapyykin.

Joukkueenjohtajat Eveliina Kaakkolammi (vas.) ja Sanna Suutari-Pulli.

Helsinki Cupin tähtihetket olivat jäädä kokematta monelta kotkalaiselta 14-vuotiaalta jalkapallojunnulta, elleivät seurat olisi löytäneet yhteistyötä. Primus motoreina olivat joukkueenjohtajat Sanna Suutari-Pulli FC KTP junioreista ja Eveliina Kaakkolammi PeKa junioreista sekä valmentajat Sami Rintanen (FC KTP) ja Jarkko Liikanen (PeKa).

– Tilanne oli ennen yhteistyötämme se, että PeKa ei olisi saanut kasaan yhtäkään joukkuetta ja FC KTP yhden.

– Otimme yhteyttä PeKaan ja he lähtivät heti mukaan, kertoo Sanna Suutari-Pulli.
Yhteistyön tuloksena 40 pojan porukasta saadaan koottua kaksi joukkuetta, joista toinen osallistuu B14 yleisarjaan ja toinen B14 Elite -sarjaan. Tärkeimpänä ajatuksena yhteistyössä on Suutari-Pullin mukaan se, että kaikki pojat pääsevät pelaamaan ja parhaimmalla mahdollisella tasolla.

Valmentajat Jarkko Liikanen (vas.) ja Sami Rintanen.


Myös valmentajat hehkuttavat yhteistyön voiman puolesta. Sami Rintanen on henkeen ja vereen kaikenlaisen yhteistyön puolesta. Yhteistyön puute seurojen välillä ei tuo vaan syö.
Porista Kotkaan joitakin vuosia sitten muuttanut Rintanen tietää myös, että siellä, missä yhteistyötä tehdään, tulokset ovat loistavia. Hänen mielestään seurojen välistä yhteistyötä pitäisi ehdottomasti tiivistää myös Kotkassa, jotta saataisiin kasvatettua omia liigatasoisia pelaajia ja lisätä omavaraisuutta.

Helsinki Cupissa yhteisillä FC KTP juniorit/PeKa juniorit -joukkueilla ei ole varsinaisia kilpailullisia tavoitteita.

– Kun ei ole yhteistä historiaa, ei ole mitään hävittävää, sanoo Jarkko Liikanen.
Eveliina Kaakkolammin mielestä pojat sulautuivat uusiksi joukkueiksi loistavasti ja olivat heti tiimejä. Myös vanhemmilta on tullut pelkästään hyvää palautetta.

Miksi FC KTP:n ja Peli-Karhujen yhteistyö on edelleenkin niin vaikeaa? Edellisen kerran vastaavanlaista kokeiltiin neljännesvuosisata sitten ja välillä on suunniteltu seurojen jalkapallotoimintojen yhdistämistä kokonaan siinä onnistumatta.

– Syyt ovat usein teknisiä liittyen valmentajien palkanmaksuun tai Suomen palloliiton byrokratiaan. Myös rahalla on merkitystä.

– Mutta eihän tällainen löyhässä hirressä roikkuminen pelaajien riittämättömyyden vuoksi ole kenenkään etu.

– Toivottavasti esimerkkimme kannustaa muita juniorijoukkueita vastaavanlaiseen, Suutari-Pulli sanoo.

Joukkueet asettuivat yhteiseen kuvaan. B14 yleisjoukkueessa pelaavat: Al-Ghezi Hussein Mhana Khalaf, Grönholm Aamos, Häkkänen Onni, Joensuu Juho, Kari Veeti, Kiiski Panu, Klaavu Emil, Kokko Niilo, Laakso Viljami, Lamanen Kristian, Malm Aatu, Mäkelä Akseli, Nieminen Luca, Ollikainen Aatu, Peltola Rasmus, Pessi Nikita, Rolser Leo, Samir Salah, Virta Veeti ja Yonas Gebray Essey.
B14 Elite -joukkueessa pelaavat: Al-Namri Zaid Mohammed, Bol Abraham, Hartikka Veeti, Honkanen Elias,
Ilmonen Eemeli, Järvinen Konsta, Kauhanen Huugo, Laasonen Miro, Lauren Eemeli, Luostarinen Justus, Marjamäki Paavo, Merikannel Riku, Paakala Niilo, Prufer Waltteri, Pulli Jimi, Vanhala Mico, Varis Samuel ja Vuorinen Miro.

 

Eija Anttila
Eija Anttila
Jaa artikkeli sosiaalisessa mediassa